John van den Heuvel mag Suriname niet in wegens ontvoering

Misdaadjournalist John van den Heuvel is niet welkom in Suriname. Dit komt omdat hij een vader heeft geholpen om zijn zoontje uit het Zuid-Amerikaanse land terug naar Nederland te halen.

John van den Heuvel was met stomheid geslagen toen hij een mail van vliegmaatschappij KLM kreeg. In het bericht stond vermeld dat hij geen voet op Surinaamse grond mag zetten, wat volgens de misdaadjournalist nergens op sloeg.

John van den Heuvel

John van den Heuvel vermoedde dat het toegangsverbod te maken heeft met zijn kritische mening over Desi Bouterse en diens zoon Dino, die vanwege drugs- en wapenhandel in een celletje in de Verenigde Staten zit. Volgens Suriname is hier niets van waar.

Ontvoerd 

John van Den Heuvel mag Suriname niet in, omdat hij in oktober 2013 voor het RTL 4-programma Ontvoerd een vader hielp om zijn zoontje terug naar Nederland te halen. In de ogen van de douane heeft John het jongetje gekidnapt.

Suriname

John van den Heuvel vindt het een zeer onredelijke beslissing. "Als het zo is dat ik als verdachte of getuige word beschouwd, dan is het mijn recht om te worden gehoord. Nu wordt mij zonder enige vorm van proces de toegang tot het land ontzegd”, vertelt Van den Heuvel aan RTL Boulevard.

Gelukkig ligt John van den Heuvel momenteel niet zo zwaar onder vuur als komiek Bill Cosby.

Meer over:

Reageren