John van den Heuvel tekent driejarig contract bij RTL 4

18 september 2014 12:10 | sterren | Door Televizier

© ANP Kippa

John van den Heuvel gaat voorlopig niet weg bij RTL 4. De misdaadjournalist tekende gisteren een nieuw contract bij de zender.

John van den Heuvel is blij dat hij in ieder geval drie jaar langer bij RTL 4 mag blijven werken. "Hier zit een zeer tevreden en gelukkig mens", zegt de speurneus in RTL Boulevard. De misdaadverslaggever maakte voor de zender onder meer het programma Op De Vlucht.

John van den Heuvel

John van den Heuvel was voorafgaand aan de contract-onderhandelingen niet zeker van zijn zaak. "Misdaadprogramma's zijn lastig, zeker op televisie. Je hebt te maken met juridische problemen, dreigementen en risico's. Dat een zender zijn nek uitsteekt voor programma's die belangrijk zijn voor de maatschappij, dat vind ik heel erg mooi", aldus de misdaadjournalist. John van den Heuvel werd in het verleden al meerdere keren bedreigd, een crimineel probeerde hem zelfs te vermoorden.

RTL 4

Erland Galjaard, de zenderbaas die onlangs trouwde met Wendy van Dijk, is helemaal happy dat John van den Heuvel de komende drie jaar bij RTL 4 blijft. "Hij is een unieke tv-persoonlijkheid die zeer spannende maar ook relevante programma's voor ons maakt."

Televizier sprak eerder met John van den Heuvel over het RTL 4-programma Ontvoerd.

Meer over