Johnny de Mol, de man die alles kan

Johnny de Mol is vanaf donderdag te zien in De Wensboom, waarin hij wensen van kinderen vervult. Johnny heeft het succes niet van vreemden, maar het kwam niet vanzelf.

Johnny de Mol (36) heeft het succes niet van vreemden. Zowel van zijn moeder Willeke Alberti als van zijn vader John de Mol erfde hij talenten die hem ver hebben gebracht in de showbusiness. Maar hij kreeg het succes zeker niet cadeau. Hier is De Mol.

1. De kindervriend

Met kinderen kan Johnny lezen en schrijven. Dat is geen nieuws na Down Met Johnny, SynDROOM en Project P: Stop Het Pesten en sinds kort Superkids. In De Wensboom doet de zoon van Willeke en John zijn reputatie als kindervriend opnieuw eer aan. In dit nieuwe RTL 4-programma laat hij wensen in vervulling gaan van kinderen die iets willen doen voor een vriend, vriendin of familielid. Als ambassadeur van Stichting Het Vergeten Kind maakt hij jongens en meisjes blij die in de penarie zitten.
In De Wensboom mogen de kinderen zelf iemand verrassen "Iemand die veel voor ze betekent, iemand die het volgens hen verdient om in het zonnetje te worden gezet," zegt de presentator. "Zo is er een jongetje dat zijn oma een nieuwe tuin wil geven. Zij heeft alzheimer en vergeet af en toe de plantjes water te geven." Volgens Wendy van Dijk, met wie hij Superkids in goede banen leidt, kan Johnny zo goed met kinderen omgaan, omdat hij het kind in zichzelf heeft bewaard.

2. De acteur

Het acteren is Johnny met de paplepel ingegoten door zijn moeder. Hij debuteerde in 2000 als de Zuid-Afrikaanse ‘gast aan tafel’ Sylvester Koetsier in GTST. Op televisie was hij later te zien in series als All Stars, De Co-assistent en Crimi Clowns, in de bioscoop in films als Johan en Ik omhels je met duizend armen. Hij kreeg meestal goede kritieken, maar soms waren de meningen over zijn spel verdeeld, getuige de Gouden Ui die hij als ‘slechtste acteur van het jaar’ kreeg voor zijn rol van de vrome Theo in Zwartboek (2006). Als het doorgaat, staat Johnny binnenkort voor de camera in Thailand om een film op te nemen samen met John Cleese. Hij speelt de zoon van de fameuze Engelse komiek uit Monty Python en Fawlty Towers.

3. De televisiemaker

Johnny’s grootste trots als televisiemaker is zijn reportage­serie Waar Is De Mol. Hierin reisde hij met BN’ers naar doorgaans verre bestemmingen waar zijn gasten een speciale band mee hebben. Zo ging hij in het laatste, zevende seizoen (2013) met Tatjana Simic naar haar geboorteland Kroatië en met Winston Gerschtanowitz naar Polen, het land van zijn voor­ouders. De formule leverde vaak emotionele uitzendingen op en de coryfeeën stonden in de rij om met Johnny in het vliegtuig te stappen. Gaandeweg ontwikkelde de reisleider, die een wat ‘losbollig’ imago had, zich tot een interviewer die durft door te vragen en de diepgang niet schuwt. "Omgaan met mensen en reizen: het is de gaafste baan die ik ooit heb gehad," bekende hij.

4. De zakenman

Johnny benadrukt in interviews altijd dat hij zijn succes niet heeft te danken aan zijn vader, mediatycoon John de Mol (bedenker van Big Brother en The Voice). "Ik kan enorm kwaad worden als mensen denken dat mijn vader het allemaal voor me heeft geregeld. Ik lever goed werk af. Daarom word ik gevraagd." Toch kunt u er gif op innemen dat Johnny, in 2013 winnaar van de Zilveren Televizier-Ster, het zaken-instinct en de vindingrijk-heid van Big John in zijn genen draagt. Hij heeft onder­ne­mingslust en barst van de ideeën voor tv-programma’s. Down Met Johnny is bijvoorbeeld zijn ‘kindje’. In College Tour gaf hij aan ‘per definitie geen nee’ te zeggen tegen de functie van televisie-producent.

5. De casanova

Ook met mooie vrouwen kan Johnny, voorzichtig uitgedrukt, lezen en schrijven. Het gerucht gaat dat hij met bijna alle vrouwelijke gasten van Waar Is De Mol het bed deelde. Min of meer serieuze relaties had hij met onder anderen Chantal Janzen, Tatum Dagelet, Liesbeth Kamerling, Bridget Maasland en K3-zangeres Josje Huisman. Zijn laatste aanwinst, Shima Kaes, lijkt hem te kunnen ‘temmen’. De tortelduifjes gaan binnenkort trouwen en kinderen zijn volgens de dolverliefde casanova niet uitgesloten.

Vanaf donderdag is Johnny de Mol te zien in De Wensboom, om 20.30 uur op RTL 4.

Lees ook:
Johnny de Mol gaat trouwen met Shima Kaes.

Meer over:

Reageren