Het gaat niet goed bij SBS

Johnny de Mol maakt overstap om vader John te helpen

9 april 2018 09:43 | sterren | Door Televizier

© William Rutten
Johnny de Mol wil met zijn overstap van RTL naar SBS zijn vader John de Mol helpen. “We hoeven er geen doekjes om te winden. SBS ligt onder vuur, dat gaat niet goed daar,” zegt Johnny in een interview met het AD.

De jonge De Mol hoopt zijn vader bij te staan om SBS er bovenop te helpen. “ En hoe mooi is het dan om met die ouwe te werken, zolang het nog kan. Het is familiegevoel, een loyaliteitsdingetje.” Johnny geeft aan dat televisie maken hem vooral om de programma’s gaat; hij is niet zo zendergebonden. “Ik wil mooie programma’s maken en heb wel eens iemand horen zeggen dat die ook op de publieke omroep zouden kunnen. En bij SBS uiteraard ook.”

Programma’s

Zijn vader zorgt er in elk geval voor dat Johnny zich op z’n plek voelt na de overstap. “Hij zei: wat ligt er, wat wil je? Nou, Ik ga geen dingen doen die niet bij me passen. Hij weet wat voor programma’s ik maak. Dat kan daar dus ook, ook productioneel.” Johnny kijkt ernaar uit om met zijn vader te gaan werken. “Hij is 63, maar geeft nog gas, jongen, dat is niet normaal. Hij heeft nog zoveel energie, zoveel passie. Dat werkt aanstekelijk.”

Management

Vader John de Mol benaderde zijn zoon niet tijdens een familiediner, maar als de echte zakenman die hij is via het management van Johnny. “Ja, echt waar, heel netjes deed hij dat,” geeft Johnny toe, “maar daarna zaten we al gauw bij elkaar, hoor.” Hoewel Johnny er naar eigen zeggen best lang over nadacht, waren ze er snel uit. “Mijn eerste gevoel was ‘tuurlijk ouwe, dat gaan we doen’.”

Lees ook: Johnny de Mol verklapt babynaam.

Meer over