Maar toch blij aan het werk te zijn

Johnny de Mol open over twijfels nieuwe spelshow Quiz Met Ballen

10 juni 2023 11:08 | sterren | Door Jef Willemsen

© Talpa
Johnny de Mol keert deze zomer na het stoppen van HLF8 terug op de buis met De quiz met ballen. De 44-jarige presentator zet wel vraagtekens bij zijn nieuwe spelshow.

Voor de camera's van RTL Boulevard reageert De Mol tijdens de opnames van De quiz met ballen op zijn nieuwe tv-klus en het stoppen van talkshow HLF8 dat toch zijn geesteskindje was.

Bitter

Na vier seizoen en 300 afleveringen viel afgelopen april het doek voor HLF8 vanwege tegenvallende kijkcijfers. Een bittere pil voor Johnny, al heeft hij de tegenslag inmiddels een plekje gegeven. Hij is vooral blij weer op de studiovloer te staan en te doen wat hij het liefst doet: programma's maken.

Ballen

Toch past De quiz met ballen niet direct meer bij het soort televisie dat De Mol wilde maken. Bij de start van HLF8 gaf hij aan meer serieuze programma's te willen maken. In de avondvullende spelshow moeten kandidaten vragen goed beantwoorden om te voorkomen dat ze door een grote bal in een zwembad gekegeld worden. 

Twijfel

Boulevard-deskundige Rob Goossens kon melden dat Johnny om die reden ook twijfelde toen hij door zijn vader, Talpa-eigenaar John de Mol, werd gevraagd het programma te gaan presenteren. Volgens Goossens verdween die vertwijfeling tijdens de opnames en dat lijkt hem een goed teken: "Omdat hij natuurlijk zo ervaren is als televisiemaker. Als hij denkt 'dit wordt leuk' dan heeft zijn vader het misschien toch goed gezien dat dit bij hem past.".

Meer over