Na aantijgingen

Johnny de Mol over zware periode: 'Er waren ochtenden dat ik in bed lag met de gordijnen dicht'

3 januari 2024 18:20 | sterren | Door Tessa Kok

© ANP / Fotograaf Dingena Mol
2023 was geen makkelijk jaar voor presentator Johnny de Mol. Niet alleen kwam zijn halfzus Danielle van 't Schip in oktober te overlijden, ook verdween zijn talkshow HLF8 van de buis vanwege tegenvallende kijkcijfers en werd hij door zijn ex beschuldigd van mishandeling.

In tijdschrift Libelle blikt De Mol terug op deze zware periode in zijn leven.

Stoppen HLF8

In de zomer van 2021 maakte Johnny de Mol zijn debuut met talkshow HLF8. Toch bleek dat uiteindelijk niet zo'n succes, want de kijkcijfers vielen tegen. "Natuurlijk vond ik het jammer dat het programma HLF8 moest stoppen, maar uiteindelijk moet je in zo’n situatie in de spiegel kijken en tot de conclusie komen: het was niet goed genoeg, want het scoorde niet", aldus De Mol.

De presentator laat aan Libelle weten dat het allemaal anders liep dan hij had gedacht. "We konden vanwege externe omstandigheden - The Voice, de oorlog in Oekraïne - niet het opgewekte, verbindende programma maken dat ons voor ogen stond.''

In maart 2023 werd bekend dat de talkshow stopt. Johnny nam al eerder afscheid van het programma vanwege beschuldigingen van mishandeling van zijn ex-partner Shima Kaes. In de eerste instantie ging hij nog door, maar in april 2022 stopte hij ermee. "Toen er een tweede, anonieme melding kwam, besloot ik te stoppen met televisie om dit aan te pakken'', zegt hij.

Beschuldigd van mishandeling

In het interview met Libelle zegt de presentator dat hij de onmacht en oneerlijkheid het lastigste vond aan de hele situatie met de beschuldiging aan zijn adres. De periode was dan ook niet makkelijk voor hem. "Ik dacht altijd dat ik sterk in mijn schoenen stond. Ik weet wat het betekent om bekend te zijn, ik heb genoeg voorbeelden om mij heen, mijn huid is dik genoeg. Maar deze aantijgingen stonden zo haaks op alles waar ik voor sta.... Ik had niet verwacht dat iets me zo zou kunnen raken'', aldus Johnny.

Professionele hulp

Johnny vertelt in het interview dat hij professionele hulp gezocht heeft na de aantijgingen. "Ik ben niet depressief geweest, maar in de slechte periode waren er heus ochtenden dat ik in bed lag met de gordijnen dicht. "Vroeger dacht ik er niet eens over na, het ging vanzelf: even iemand bellen, bij iemand langs, even iets regelen. Dat deed ik niet meer. Ik nam de telefoon vooral niet op'', aldus de presentator.

De Mol geeft aan dat hij veel steun heeft gekregen in deze lastige periode. De zaak tegen hem werd geseponeerd, omdat er onvoldoende bewijs is. De presentator is dan ook blij om weer aan het werk te gaan. "Ik wilde weer aan de slag, want dat is ook iets wat mij energie geeft."

Momenteel is Johnny op de buis te zien met zijn nieuwe programma Camping De Wildernis. Dit programma wordt op maandagavonden om 20.00 uur op SBS6 uitgezonden.

Meer over