'Zwaarder dan gedacht'

Johnny de Mol stopt als presentator bij HLF8

31 oktober 2022 11:53 | sterren | Door Esther Hut

© William Rutten

De kogel is door de kerk! Johnny de Mol komt niet terug als presentator van HLF8. Dat laat Talpa weten in een statement aan Shownieuws.

De presentator legde eind april zijn werkzaamheden tijdelijk neer vanwege de aangifte van zijn ex. Johnny werd tot nu toe vervangen door Hélène Hendriks en Leonie ter Braak.

Zwaar

In een statement geeft Talpa de reden van het stoppen. "Ondanks de positieve uitslag van het onderzoek, valt de weerslag van deze hele periode Johnny zwaarder dan gedacht. Hij wil zich daarom volledig richten op zijn welzijn en dat van zijn directe omgeving.”

Moeilijke beslissing

Ook laten ze weten dat de presentator het de afgelopen tijd niet makkelijk heeft gehad. “Johnny geeft aan dat het een enorm moeilijke beslissing is geweest. Hij is de redactie van HLF8 ontzettend dankbaar voor de tomeloze inzet en het mooie avontuur dat ze met elkaar hebben beleefd. En wil dit moment nog een keer aangrijpen om iedereen te bedanken voor alle warme berichten die hij de afgelopen periode heeft mogen ontvangen."

"We kijken terug op een enerverende periode waarin hij ons als host van het programma mooie, emotionele en spraakmakende momenten heeft bezorgd.”

Veel gaat er op dit moment niet veranderen. Hélène Hendriks en Leonie ter Braak blijven namelijk voorlopig HLF8 presenteren.

Meer over