Joop Braakhekke in het geheim 'getrouwd'

26 oktober 2016 16:55 | sterren | Door Televizier

© RTL / William Rutten

Na 45 jaar samen zijn Joop Braakhekke en zijn vriend Wim Nijkamp vorige week in stilte een geregistreerd partnerschap aangegaan.

Joop en Wim wilden al langere tijd hun band officieel maken, maar door de ziekte van Joop kwamen de zaken ineens in een stroomversnelling. De bekende restaurateur legt in het AD uit dat het niet zozeer een romantisch, maar wel een verstandig besluit was: "Geen toestanden, want dit doen we puur om het zakelijk goed te regelen voor Wim."

Immuuntherapie

Momenteel wordt Joop behandeld tegen een uitgezaaide vorm van alvleesklierkanker. Daarvoor volgt hij in Duitsland een experimentele immuuntherapie die Nederlandse verzekeraars niet vergoeden. De eerste behandeling heeft Braakhekke inmiddels achter de rug en het is hem niet in de kouwe kleren gaan zitten: "Ik heb een paar prikjes gekregen en kon weer gaan. Maar het is vijfhonderd kilometer heen en weer terug, en dat om de paar weken. Dát is zwaar. Het is belachelijk dat ik voor die prikken niet gewoon in Nederland terecht kan."

Louise Braakhekke

Over zijn kansen op genezing kan Joop niets zeggen: "Hopen is het enige dat ik kan." Alleen daarom al heeft hij besloten zijn moeder Louise (106) niets te vertellen over zijn ziekte: "Het gaat gelukkig goed met mijn moeder. Prima zelfs. Ze is er beter aan toe dan ik."

Meer over