Joop Braakhekke met hoge koorts in het ziekenhuis

12 februari 2016 15:21 | sterren | Door Televizier

© AVROTROS

Joop Braakhekke (74) heeft een nacht in het ziekenhuis doorgebracht nadat hij thuis heftige koorts ontwikkelde. De restaurateur is inmiddels ontslagen.

Joop deelde zijn jongste medische probleem met zijn bijna 11.000 volgers op Twitter.

Ziekenhuis

Het begon eergister met een een relatief onschuldige tweet van Joop. Net als zoveel Nederlanders leek hij een griepje onder de leden te hebben.

Zijn volgers gaven de tv-kok nog goedbedoelde adviezen als "zet de elektrische deken aan" en "drink thee met honing" maar dat mocht allemaal niet baten. Braakhekke meldde zich bij de Spoedeisende Hulp van het Amsterdamse VUmc waar ze besloten hem een nachtje ter observatie te houden. Uiteindelijk bleek dat er een scheurtje in zijn maag was waardoor er een infectie ontstond die zich verspreidde via de bloedbaan.

En dat terwijl Joop er geen geheim van maakt een broertje dood te hebben aan ziekenhuiseten.

Kwakkelen

Joop kwakkelt al enkele jaren met zijn gezondheid. In 2014 onderging hij een ingrijpende hartoperatie waarbij vijf bypasses werden gelegd. Een jaar later ontdekten artsen een kwaadaardig gezwel bij zijn alvleesklier. Onlangs vertelde de zichtbaar vermagerde maar immer strijdbare restaurateur aan Ivo Niehe hoe ingrijpend en slopend de behandeling voor hem was. Gelukkig kreeg hij eergister goed nieuws van zijn oncoloog...

Cruise

Ondanks de koorts en de antibioticakuur blijft Joop van het leven genieten. Hij is nog altijd voornemens volgende week met zijn man Wim naar Maleisië voor een cruise aan boord van de Holland Amerika Lijn. 

Meer over