Dankbaar en emotioneel

Joost Klein valt op met geëmotioneerd optreden op Pinkpop

23 juni 2024 10:54 | sterren | Door Marjolein Vos

© ANP PAUL BERGEN
Joost Klein trapte zaterdag het dagprogramma af op het festival Pinkpop. Het veld ging uit zijn dak en Joost was geëmotioneerd en in zijn element. Hij haalde alles uit de kast en deed ook een nummer dat het songfestival niet gehaald had.

Opvallend was het shirt wat hij aan had. Het shirt kenden we al wel met 'why not' erop maar nu zat er ook een sticker op met 2025.

Geruchten

De vraag is wat Joost hiermee bedoelt. Is het een open sollicitatie voor het Eurovisie Songfestival van 2025 in Zwitserland? Of wil hij volgend jaar ook graag weer op Pinkpop staan. Antwoorden hierop krijgen we niet, maar duidelijk is wel dat Joost het plezier in optreden ondanks alle heisa niet verloren is. 

Proces

De vraag is of het mogelijk is voor hem om mee te doen aan het Songfestival. Het onderzoek loopt nog en een regel zou zijn dat als een land gediskwalificeerd is, dat het land het jaar daarna niet mee mag doen. Ook heeft AVROTROS gezegd dat ze eerst de garantie willen dat er veranderingen komen in de organisatie. Of we meedoen en met wie, blijft dus nog de vraag.

Meer over