Publiek uit zijn dak

Joost Klein voor het eerst weer op het podium sinds Eurovisie Songfestival: 'Je kunt me niet klein krijgen'

20 mei 2024 08:19 | sterren | Door Tessa Kok

© ANP / Emiel Muijderman

Joost Klein liet sinds zijn diskwalificatie voor het Eurovisie Songfestival vorige week zaterdag niets meer van zich horen. Tot gisteravond, want toen was hij terug met zijn eerste optreden na het songfestivaldrama. Het was even spannend of hij zou komen opdagen, maar hij hield woord. Het publiek in Enschede ging helemaal uit zijn dak.

Eerste optreden

Joost Klein heeft zondag tijdens muziekfestival Freshtival in Enschede zijn eerste optreden gegeven na zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival. Hij trad op in een tent. De belangstelling voor zijn optreden was zo groot dat veel fans buiten de tent moesten blijven om vanaf daar te luisteren. 

Klein refereerde een paar keer naar de songfestivalrel. ''Ik weet dat iedereen aan het wachten is tot ik iets ga zeggen, maar ik wil alleen maar liefde delen'', even later gevolgd door ''Mijn naam is Klein, maar je kunt me niet klein krijgen.'' Klein kondigde op het podium ‘breaking news’ aan, namelijk dat hij een Instagram Story zou plaatsen. Zijn volgersaantal groeide ontzettend hard na het songfestivaldrama in Malmö. Tijdens zijn show plaatste Joost een blauw hart met de tekst 'Love always wins' op zijn story op Instagram.

Joost sloot zijn show af met een houseversie van het nummer The Winner Takes It All van ABBA. Aan het einde ging hij voor de camera staan, bedankte hij iedereen en gaf hij de camera een zoen. ''Iedereen verwacht nu dat ik iets doms ga zeggen, maar ik hou gewoon van jullie allemaal.''

Europapa

Na zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival, neemt het succes van Joost Klein alleen maar toe. Zijn nummer Europapa stormde afgelopen week diverse hitlijsten binnen en stond zelfs enkele dagen in de top 25 van meest gestreamde nummers wereldwijd. In enkele landen, waaronder Nederland, staat het lied zelfs op nummer 1.

Meer over