Jörgen Raymann lichtelijk teleurgesteld in NPO

Jörgen Raymann is niet te spreken over de wijze waarop de NPO hem heeft behandeld. De komiek liet gister weten te stoppen met tv, nu legt hij uit waarom.

In gesprek met het AD onthult Jörgen dat de wijze waarop de publieke omroep zijn vorige show Baas Raymann afserveerde hem pijn deed.

Meer diversiteit

Het steekt Jörgen nog steeds dat de NPO zijn programma schrapte een dag nadat ze publiekelijk had verklaard meer aan diversiteit en verjonging op televisie te willen doen: "Het programma was misschien niet goed genoeg, maar had wel precies dát wat de NPO wil: diversiteit en verjonging. Ik vind: wie a zegt, moet ook b zeggen." In Baas Raymann voerde Jörgen een groep jonge komieken waaronder Soundos El Amhadi en Pieter Derks die op geheel eigen wijze de week doornamen.

"Geen kans"

Het hielp ook niet mee dat de NPO besloot om Baas Raymann op vrijdagavond haar debuut te laten maken. Volgens Jörgen kreeg de show daardoor bijvoorbaat al geen kans: "“Het stond heel onhandig geprogrammeerd, recht tegenover The Voice of Holland. Zo gaat de lol er gauw vanaf. Ik had wat meer liefkozing van de NPO verwacht." Mensen wisten de show dan ook niet echt te vinden, gemiddeld scoorde het nog geen 400.000 kijkers.

De Kleine Lettertjes

Overigens is Raymann niet van plan volledig van de buis te verdwijnen. Hij heeft nog diverse "pannetjes op het vuur", waaronder een cartoon rond zijn typetje Tante Es en De Kleine Lettertjes, een juridische spelshow met Rijdende Rechter John Reid. Dat spelletje staat gepland voor het najaar.

Reageren