Out of Office

Joris Linssen maakt programma over volwassenen met een burn-out

13 september 2023 14:58 | sterren | Door Judith Regeling

© Jerney Hakkenberg
Joris Linssen heeft er naast Joris' Kerstboom en Boeddha in de Polder nog een tv-klus bij. Vanaf komend jaar staat hij aan het roer van Out of Office, een realityserie waarin mensen met een burn-out centraal zijn.

Dit programma is niet nieuw: in België heeft het zich vorig jaar al bewezen.

Burn-out

Het is goed mogelijk dat je in je directe omgeving iemand kent die kampt met een burn-out of iemand die een burn-out heeft gehad. In korte tijd is dit namelijk uitgeroeid tot beroepsziekte nummer één.

Volgens onderzoek zitten er jaarlijks zo'n 190.000 mensen thuis vanwege psychische klachten en in 2022 gaf zelfs 1 op de 4 werknemers in de leeftijd van 18 tot en met 34 jaar aan burn-out klachten te ervaren, zo weet onderzoeksbureau TNO.

Out of Office

Met precies dit principe gaat Out of Office dan ook aan de slag. Het nieuwe tv-programma van KRO-NCRV volgt vijf mensen met een burn-out die aan de slag gaan op een zorgboerderij. Hier staan ze er niet alleen voor: ze worden ondersteund door nieuwe collega's, hulpboeren die er al werkzaam zijn.

Aan het einde van de rit is de vraag: keren ze terug naar hun stressvolle baan of krijgt hun leven een andere wending? Aan Joris Linssen de taak om het geheel in goede banen te leiden, zo blijkt uit de persfoto op de site van de NPO. 

Out of Office is vanaf januari 2024 te zien bij KRO-NCRV op NPO1.

Meer over