Jort Kelder is boos om zwaar beschadigde Maserati na botsing

Hoe heurt het eigenlijk-specialist Jort Kelder is woedend op de fietser die meer dan 2500 euro schade aan zijn goed verzorgde Maserati veroorzaakte.

De presentator laat via Twitter weten hoe lastig fietsers kunnen zijn.

Keldercam

In zijn column ‘[Keldercam] Wie stopt de Fietsers Vrijstraat Amsterdam?’ doet Kelder uitgebreid uit de doeken wat voor onheil zijn auto getroffen heeft.

Bejaarde Italiaan

“Een jongedame trapte vanuit mijn dode hoek de grille van mijn bejaarde Italiaan binnen. Aanvankelijk schrok ik, maar toen de schade aan fietser en vierwieler bleek mee te vallen, werd ik nijdig.”

De auto heeft altijd pech

Jort beschrijft hoe frusterend hij het vindt dat fietsers die verkeersovertredingen maken er eigenlijk altijd gewoon mee weg komen. “Of ze nu door rood gaan, tegen het verkeer intrappen of weigeren voorrang te verlenen: de auto is de Sjaak.”

De fiets wint

De schade viel niet bepaald mee voor de voormalig hoofdredacteur van de Quote 500. “Hoe dit sprookje afloopt? De fiets wint, uiteraard zonder sorry te zeggen.”

De vrouw die dit alles veroorzaakte ging er alsof er niets gebeurd was weer vandoor. “Mevrouw fietste vrolijk verder - 'Sorry, ik heb een afspraak, ik moet door' - en ik bleef achter met de nimmer kinderachtige nota van de firma Kroymans (nou ja, het viel nog mee, slechts €2544,27).”

Reageren