Jort Kelder wil minder amusement bij de publieke omroep

Jort Kelder vindt dat er bij de publieke omroep momenteel veel te veel amusement te zien is. Zijn programma Hoe Heurt Het Eigenlijk? valt daar volgens hem overigens niet onder.

Jort Kelder vindt dat de publieke omroep onnodig veel amusement uitzendt. "Wie Is De Mol? vind ik schitterend gemaakt, maar is het een overheidstaak?", vraagt hij zich af.

Amusement

Jort Kelder vindt dat ook Fort Boyard, het programma van zijn vriendin Lauren Verster, moet verdwijnen. ‘’Ik weet dat ‘Lau’ het presenteert, maar zij hoeft toch helemaal niet met wat BN'ers in een fort te gaan zitten joh? Totale onzin. Ze gaat overigens een reportageserie maken, Lauren!, die tof is en toch publiek. Paul de Leeuw met Ranking the Stars is dat niet: een beetje ginnegappen met bekende mensen", vertelt hij in het AD. 

Belastinggeld

Volgens Jort Kelder moeten alle televisiemakers kunnen uitleggen waar het belastinggeld van de kijker aan wordt besteed. "Deze discussie dwingt me kritischer op mezelf te zijn.’’ 

Hoe Heurt Het Eigenlijk

Jort legt het uit: ‘’Ik vind ook dat we met Hoe Heurt Het? opvoedkundig werk moeten verrichten. Waarom gaan we in dit overvolle land zo onbeschoft met elkaar om? Er schuilt meer dan alleen charme in het gevoel voor etiquette. Volgens mij hebben we in dit land een gebrek aan leiding en moet onze samenleving een elitaire voorhoede hebben met mensen die vooroplopen en gezag verdienen", besluit de presentator.

Ook Jörgen Raymann wil de beleidsvoering van de NPO aanpassen.

Meer over:

Reageren