Josje Huisman: "Kritiek op uiterlijk boeit me geen reet"

Ex-K3-zangeres Josje Huisman krijgt als ze op tv is geweest vaak een stortvloed aan kritiek over zich heen. "In de loop van de jaren heb ik een olifantenhuid gekregen."

Josje shockeert Nederland en België soms met extravagante outfits of juist door helemaal niets aan te trekken. "Mensen vergeten wel eens dat ik buiten K3 nog gewoon een leven heb en een volwassen vrouw ben", vertelt de oud-K3-zangeres in Grazia. "Als ik dan weer een impulsieve actie had, die niet in het vrolijke en lieve K3-plaatje paste, was dat soms even schrikken."

Grill

In haar K3-periode waren er geen regels voor haar gedrag. "Er zijn mensen, die vinden het niet kunnen dat ik naar een rockfestival ga, een grill in mijn mond heb of een tatoeage laat zetten. Achter de schermen is me niet expliciet verteld: dit of dat mag of kan niet. Was ook niet nodig."

Ook maar een mens

"Kritiek op mijn uiterlijk of kleding boeit me geen reet," vertelt Josje. "Maar als het gaat om wie ik ben als persoon, kan het me wel raken. Als dat gebeurt, moet ik mezelf er altijd even aan herinneren: jij kent mij helemaal niet, waar is het op gebaseerd? In de loop van de jaren heb ik een olifantenhuid gekregen, maar ik ben ook maar een mens, hè."

Reisprogramma

Josje weet nog niet precies wat ze gaat doen nu het K3-avontuur afgelopen is. Voorlopig is ze even op reis in Zuid-Amerika. Daarna zien we haar misschien wel terug op televisie. "Er zijn volop plannen en ideeën, maar ik heb me bewust nog niet vastgelegd. Wat televisie betreft zie ik mezelf niet achter een desk zitten in een studio. Ik zou dan eerder kiezen voor een reisprogramma. Ik ben meer een doener, ik wil eropuit, dingen beleven."


Reageren