Verdrietig nieuws

Journalist en presentatrice Clairy Polak op 67-jarige leeftijd overleden

1 september 2023 13:31 | sterren | Door Tessa Kok

© Anna van Kooij
Journalist en presentatrice Clairy Polak is donderdag overleden. Dat heeft omroep Human bekendgemaakt in een persbericht. Polak was al een geruime tijd ongeneeslijk ziek. Ze is slechts 67 jaar geworden.

Haar werk

Clairy Polak werkte bij diverse radioprogramma's en was presentatrice bij tv-shows als NOVA, Buitenhof en Filosofisch Kwintet. Ze maakte haar debuut als presentatrice in 2003 bij het actualiteitenprogramma NOVA. In 2006 nam zij voor het eerst de presentatie van het tv-programma Buitenhof voor haar rekening.

Clairy presenteerde sinds 2011 het Human-programma Het Filosofisch Kwintet. Dat deed ze tot 2016 samen met Ad Verbrugge. In de jaren erna presenteerde ze de show zonder hem, maar dan met een wisselende gast. In het programma behandelde Clairy samen met vier gasten elk jaar een ander maatschappelijk thema. Ze presenteerde Het Filosofisch Kwintet maar liefst dertien seizoenen voor omroep Human. 

Polak was ook regelmatig te zien als vragensteller in de succesvolle kennisquiz De Slimste Mens.

Onderscheidingen

Polak werd in 1998 uitgeroepen tot beste radiomaker van het jaar voor haar werk bij het NOS Radio 1 Journaal. In 2010 ontving ze de Sonja Barend Award voor haar NOVA-interview met Hans van Goor, de tweede man van de DSB Bank. In 2014 ontving ze de Ere-Zilveren Reismicrofoon voor haar carrière op de radio.

Meer over