Jouw Vrouw, Mijn Vrouw VIPS - Pauline Wingelaar & Pascale Harren

30 mei 2013 13:40 | sterren | Door Televizier

© ANP Kippa

Meedoen aan Jouw Vrouw, Mijn Vrouw Vips is niet zonder risico: vooral de vrouwen hebben het lastig. Pascale Harren en Pauline Wingelaar vertellen waarom.

Pascale

Pascale Harren (42) is de vrouw van zanger Mick Harren, met wie ze drie kinderen heeft. Ze werkt twee dagen in de horeca en is nagelstyliste. Ze vertelt over haar rol in Jouw Vrouw, Mijn Vrouw VIPS.

Waarom wilde je meedoen?

„Het leek me wel een uitdaging om met een gezin te ruilen. Bovendien denken mensen altijd dat wij in een kasteel wonen omdat Mick zingt. Maar wij zijn ook maar gewone mensen die in een rijtjeshuis in Purmerend wonen. We hebben een druk gezin met drie kinderen, dat wilde ik graag laten zien.”

Wanneer ontdekte je dat je met Pauline Wingelaar moest ruilen?

„Pas toen ik bij haar thuis kwam. Ik zag natuurlijk wel dat we ’t Gooi in reden. Oh mijn god, waar ben ik aan begonnen, dacht ik nog. Ik ben Amsterdamse en dan kom ik bij kakkers terecht. Ik werd heel zenuwachtig, maar deze vrouw had een heel leuk huisje. En eenmaal binnen zag ik aan de foto’s dat het Pauline was; ik ken haar van tv. Ik dacht nog: Mick heeft het getroffen.”

Hoe was Paulines vriend, Harmen?

„Een topgozer, een heel aardige jongen. Wel een kakker, dus hij praat heel netjes. Het grote ­verschil is natuurlijk dat Pauline geen kinderen heeft. Bij mij thuis is het heel hectisch, hier was het rustig.”

Wat doet Pauline op een dag?

„Ze is net afgestudeerd en heeft nog geen werk. Maar het is ’t Gooi, dus er gebeuren andere dingen. Ik ging uitgebreid lunchen en ’s avonds lekker koken voor vrienden. Maar daar mag ik verder niet veel over zeggen. Ik heb het in ieder geval hartstikke goed gehad. Het is erg leuk om te zien hoe het eraan toe gaat in een ander huis.”

Met wie had je níet willen ruilen?

„Dat is wel een giller. Voor we vertrokken zei ik: ‘Ik wil geen kakkers.’ Wij zijn Amsterdams en heel makkelijk; kakkers zijn zo netjes. Maar Harm kon mijn ­humor wel waarderen. Dus het vooroordeel over déze kakkers is in ieder geval verdwenen.”

Had je geen heimwee?

„Nee, het is maar een week. Het lastigste vond ik nog dat je de hele dag wordt gefilmd. Op de laatste dag was ik blij dat ik m’n man en kinderen weer zou zien. Het meest miste ik nog m’n ­hond Ivy, dat is een chihuahua met het formaat van een herdershond. ”

 

Pauline

Pauline Wingelaar (27) woont net ­samen met haar vriend Harmen in - hoe kan het ook anders - ’t Gooi. Ze is bekend van de realityserie Echte Gooische Meisjes. Ze vertelt over haar rol in Jouw Vrouw, Mijn Vrouw VIPS

Waarom doen jullie mee?

„Harmen deed het eigenlijk een beetje voor mij. Ik vind het leuk om meer televisie-ervaring op te doen. Je leert ook om te waarderen wat je thuis hebt. Ik waardeer Harmen sowieso al, hoor, maar als je terugkomt na een paar dagen is het toch weer fijn om lekker bij je eigen vriend thuis te zijn.”

Hoe was het om met Pascale te ruilen?

„De ruil was niet zo erg als ik had verwacht. Het was wel heftig qua kinderen. Harmen en ik zijn thuis alleen. Nu had ik ineens de verantwoordelijkheid over drie kinderen. Toen ik voor het eerst een foto zag van Pascale, een sexy vrouw met blond haar, grapte ik al tegen Mick: Ik hoop dat Pascale zich kan inhouden bij Harmen.”

Kon je goed met Mick opschieten?

„Ja dat ging heel goed. We zijn alleen allebei heel druk, dus dat was een beetje plus, plus.”

Hoe vond je het om je aan de ­regels van Pascale te houden?

„Ik ben best wel bazig, ik weet alles zelf het best - of dat denk ik te weten, haha. Ik doe graag alles op mijn manier, dus ik vond het wel pittig om me aan haar regels te houden. De kinderen waren wel ontzettend lief voor me. Tuurlijk hebben ze het me af en toe ook best moeilijk gemaakt, maar dat hoort ook bij het programma. Ik ben daar niet te gast, maar moest het huis overnemen. Maar ze waren super gastvrij.”

Welke regels heb je ingevoerd toen jij de baas mocht zijn?

„Ik mag één ding verklappen: tafelmanieren! Ze aten niet aan tafel, dus die regel heb ik er meteen in geknald.”

Heb je heimwee gehad?

„Het was zo druk, dat ik weinig tijd had voor heimwee. In het begin was het natuurlijk super leuk, maar naarmate ik langer in Pascales huis was, kreeg ik een beetje heimwee naar rust. Met drie kinderen en zo veel mensen die over de vloer kwamen, verlangde ik af en toe heel erg naar rust.”

Met wie had je nooit willen ruilen?

„Ik hoopte een beetje op Barbie, maar eigenlijk ook weer niet. Dat zou vast een ordinaire scheldpartij worden. Misschien dat Harmen dan wél erge heimwee naar mij zou krijgen, haha.”

Meer over