K3 moet stoppen met reclame voor ongezond voedsel

K3-sterren Klaasje, Hanne en Marthe moeten stoppen met het verleiden van kinderen om ongezond te eten. De drie meiden zingen niet alleen zoete liedjes, maar staan ook op allerlei calorierijke producten en etenswaren. 

De Alliantie Stop Kindermarketing vraagt de zangeressen geen reclame meer te maken voor chips, koek, ijs en snoep. Zo is er in de supermarkt een groot aanbod aan zoetigheid te koop van de kinderpopgroep zoals chips, hagelslag, koek en ijs.

Goede voorbeeld

De Alliantie is een groep van wetenschappers, diëtisten, kinderartsen en consumenten- en gezondheidsorganisaties. Zij vinden dat de meidengroep kinderen aanzet tot het eten van verkeerde producten. ‘’Het inzetten van kinderidolen zoals K3 voor ongezonde voeding draagt bij aan een ongezond voedingspatroon en overgewicht’’, laat Bart Combée, directeur Consumentenbond, weten. Eén op de zeven Nederlandse kinderen heeft overgewicht. ”Wij vragen de nieuwe leden van K3 het goede voorbeeld te geven en kinderen juist te stimuleren een gezond voedingspatroon aan te leren. Dat kunnen zij doen door hun populariteit te lenen aan gezonde producten zoals groente en fruit."

Vorig jaar 

Consumentenorganisatie Foodwatch, die ook onder de Alliantie valt, startte vorig jaar al een e-mailactie tegen Studio 100 als protest tegen de ongezonde kindermarketing.  

 

Reageren