Onzekerheid

Kans dat ziekte terugkomt knaagt 24 uur per dag aan Loretta Schrijver

14 december 2022 14:43 | sterren | Door Marjolein Vos

© William Rutten
Niet al te lange tijd geleden werd presentatrice Loretta Schrijver 'kankervrij' verklaard. Toch knaagt de kans dat het terugkomt en daarmee de onzekerheid 24 uur per dag aan haar.

Dat vertelt de presentatrice in gesprek met Libelle.

Geluk

Loretta is zich heel bewust van het feit dat ze geluk heeft gehad. "Dat is lang niet iedereen gegund. Het is niet alleen kanker. Er zijn zoveel gruwelijke, ongeneeslijke ziektes", aldus Loretta. Maar liefst zes keer in één jaar tijd belandde Loretta op de operatietafel. "Daar lag ik weer onder drie lampen, daar was die chirurg weer." De presentatrice heeft altijd hoop gehad. "Maar onder de oppervlakte was het moeilijk om erin te blijven geloven", vertelt ze. "Ik ben heel bang voor de dood. Ik wil er niet mee bezig zijn en ook niet dat het er is."

Back to life

Met het oppakken van haar oude leven is de presentatrice druk bezig. "Maar uiteindelijk blijkt het gewone leven al leuk genoeg. Weer lekker mijn werk kunnen doen bijvoorbeeld", zegt ze. Ze straalt dan ook wekelijks als jurylid bij The Masked Singer en in haar vaste programma Koffietijd. "Dat ik dat allemaal weer kan doen, daar ben ik heel blij mee."

The Masked Singer is wekelijks te zien op vrijdag om 20:00 uur bij RTL4.

Meer over