Katja Herbers speelt hoofdrol in Amerikaanse serie Manhattan

De Nederlandse actrice zal in de huid kruipen van de Amerikaanse wetenschapper Helen Price in de dramaserie Manhattan. 

Het is de eerste grote Engelstalige rol voor Katja. De dramaserie van tv-regisseur Thomas Schlamme vertelt over de briljante wetenschappers die de eerste atoombom van de wereld ontwikkelden in Los Alamos in de jaren 40. In de serie is te zien hoe de onderzoekers en hun gezinnen functioneren in een wereld vol van geheimen en leugens. 

Blij!

Katja Herbers is ontzettend blij met deze rol:

''Ik heb me als een bezetene voorbereid op de audities", vertelt ze RTL Boulevard. "Ik wilde de rol zo graag hebben. Thomas Schlamme geldt als één van de beste tv-regisseurs van Amerika, het onderwerp vind ik machtig interessant en de scripts lezen als een pageturner."

Onderzoeksteam

De onderzoekster Helen Price is de enige vrouw in het team van wetenschappers. Katja Herbers krijgt onder andere Home Alone-boef Daniel Stern en Harry Lloyd (Iron Lady) als collega’s.

Opnames

De opnames beginnen binnenkort in New Mexico. Het is nog bekend of de serie Manhattan in Nederland wordt uitgezonden.

Katja Herbers

Katja Herbers was eerder te zien in Nederlandse films als Loft, Süskind en Mannenharten. Hoewel ze het binnenkort dus erg druk zal krijgen met opnames voor de serie in Amerika, is Herbers binnenkort nog wel in Nederland te zien in de komedie Toen was geluk heel gewoon en de horrorfilm De Poel.

Reageren