Katja en Thijs samen op podium

Katja over toneelstuk: Kwam heel dichtbij

12 augustus 2018 10:12 | sterren | Door Wietse Zuidberg

© Screenshot YouTube
Vanaf dit weekend staan Katja Schuurman en haar ex-man Thijs Römer een maand lang op het podium met een toneeluitvoering van de film Blind date van Theo van Gogh. Een bijzondere samenwerking.

Het stuk gaat over twee voormalig geliefden die elkaar zijn kwijtgeraakt na het verlies van hun dochtertje van drie jaar oud. Katja en Thijs hebben samen ook een dochter. "Dat kwam wel heel dichtbij, daarom wilden wij dat in eerste instantie veranderen naar zoontje", aldus Katja tegenover RTL Boulevard.

Uiteindelijk is het in het stuk toch gewoon een dochter gebleven, omdat het verhaal anders niet kloppend bleef. De enige andere speler in het stuk is een verteller.

Blind dates

Het echtpaar uit het stuk is al een tijd uit elkaar, maar probeert toch dichter bij elkaar te komen. Ze doen daarom rollenspellen in de vorm van blind dates, waarbij ze reageren op elkaars contactadvertenties in de krant.

Vriendschap

Voordat Katja en Thijs dit project aanpakten, was voor hen de vraag of het wel handig was om dit te doen. "We hebben ons afgevraagd, zetten we niet onze vriendschap hiermee op het spel? Uiteindelijk waren wij daar niet bang voor. We hebben na ons huwelijk iets bijzonders opgebouwd samen. Het is geen slap aftreksel van wat we hadden als echtpaar, we hebben een hele nieuwe vriendschappelijke relatie. Het gaat dus helemaal goed", zo zegt Katja

Meer over