Katja Römer-Schuurman over Charlie

18 Maart 2013 12:08 | sterren | Door Televizier

In de nieuwe ziekenhuisserie Charlie speelt Katja Römer-Schuurman de rol van arts Emma. Televizier sprak Katja over de serie.

Emma is een goede vriendin van Charlie (gespeeld door Halina Reijn) en is een ietwat oppervlakkige arts; ze leeft voor haar werk en voor mooie kleertjes.

Ben je blij met het resultaat?

“Ja, ik ben echt ontzettend trots”, glundert de ietwat zieke Katja. “Ik had al goede hoop toen ik het scenario las en de cast bekend was. Ook cameraman Richard van Oosterhout is zo goed, hij filmt alles ontzettend origineel. Ik vind de serie als geheel fantastisch.”

Wie is Emma?

“Emma is een arts op de spoedeisende hulp en de beste vriendin van Charlie. Ze heeft geen man of kinderen en leeft puur voor haar werk, de etentjes met Charlie en de mooie kleertjes die ze koopt. Ik moet vaak lachen om haar sarcasme en ironie. Ik vind Emma ook een leuk personage om te spelen. In de eerste aflevering kom ik nog niet zo heel goed naar voren, maar later zal je meer van mijn karakter gaan zien.”

Emma en Charlie lijken wel een beetje tegenpolen van elkaar, klopt dat?

“Ja, in een heleboel opzichten wel. Emma wil de patiënten beter maken uit professioneel oogpunt, ze wil de beste zijn in haar vak terwijl Charlie veel meer empathie heeft voor de patiënten. Charlie geeft ook echt om de patiënten.”

Had je eigen inbreng in de serie?

“Je mag altijd dingen roepen, maar de meeste scenario’s en dialogen waren zo goed, dat ik er niks aan hoefde te veranderen. Soms heb je van die dialogen die op papier zo slecht zijn dat je denkt; ‘mag hier alsjeblieft wat anders?’. Maar in Charlie was dat niet het geval, alles was zo goed.”

Wat maakte deze nu echt uniek?

Charlie, het hoofdpersonage is zo uniek. Vaak zie je in series dat een personage een goed of juist een slecht karakter heeft, maar Charlie is alles in één.” Katja heeft ook nog een levensles klaarliggen. “Het is heel bijzonder hoe het leven en mensen in elkaar zitten. We willen alles maar in hokjes stoppen, er een stempel op drukken, terwijl het leven veel genuanceerder is. In deze serie komt dat tot uitdrukking.”

Meer over