Katja Schuurman en Tim Douwsma in jury Junior Songfestival

10 september 2013 12:56 | sterren | Door Televizier

Katja Schuurman en Tim Douwsma nemen plaats in de vakjury van het Junior Songfestival. Vanaf zaterdag 14 september gaan ze de liedjes van de jonge kandidaten beoordelen.

Katja Schuurman en Tim Douwsma nemen samen met Brownie Dutch plaats in de vakjury van het Junior Songfestival. Dat heeft de AVRO vandaag laten weten.

Femke Meines

Naast de vakjury geeft ook de kinderjury een oordeel over de liedjes. De kinderjury staat dit jaar onder leiding van Femke Meines, die het liedjesfestijn vorig jaar won. Daarnaast kunnen de kijkers thuis ook stemmen. De presentatie van het programma is in handen van Ewout Genemans.

Kandidaten

Dit jaar doen acht verschillende acts mee aan het songfestival. Op zaterdag 14 september wordt in de eerste halve finale bepaald welke twee acts door mogen naar de finale. De strijd gaat tussen Sarah & Julia (15 en 12 jaar), Giorgio (14), Mathilde (15) en Loeki (11).

Tweede halve finale

Een week later nemen Kim (12), Dali (15), de tweeling Mylène & Rosanne (13) en Roan (12) het tegen elkaar op. Vervolgens staan er op 30 september vijf acts in de finale. De winnaar mag naar de internationale finale in Kiev, Oekraïne op 30 november.

Het Junior Songfestival is zaterdag 14 september om 18.55 uur te zien op Nederland 3.

Meer over