Reactie op Instagram

Katja Schuurman reageert op omstreden optreden Boerderij van Dorst

13 juni 2022 22:12 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 3
Katja Schuurman was zondagavond trending topic op social media vanwege haar verschijning in Boerderij van Dorst. Een kleine één miljoen kijkers zagen de kletsgrage 47-jarige uiterst opmerkelijke uitspraken doen en dat veroorzaakte veel online ophef. Nu reageert ze zelf.

Katja Schuurman was samen met Douwe Bob te gast in de tweede aflevering van Boerderij van DorstDe zanger en de presentatrice kwamen Raven van Dorst helpen op de boerderij in Apeldoorn. Er werd geschommeld, getimmerd aan een omheining voor varkentjes, Douwe Bob kookte en Katja had vooral vaak het woord.

Paddo's

Kijkers zagen vol verbazing hoe Schuurman aan de lopende band persoonlijke ontboezemingen deelde. Ze biechtte zonder te knipperen op met Herman Brood te hebben getongd, roemde de geneeskracht van paddo's en vertelde ook dat ze dankzij de hallucinogene truffels de breuk met ex Freek van Noortwijk heeft kunnen verwerken. Sterker nog: door de paddo's kreeg ze een visioen die haar wees naar de goede afloop. En passant riep ze ook nog dat Raven best de boerderij kon gebruiken om vluchtelingen op te vangen om daarna schoorvoetend toe te geven dat zij zelf ook niemand onderdak biedt op haar landgoed in Uitdam.

Katja reageert

Al met al zorgde de onderonsjes met Katja, Raven en een steeds meer in zichzelf gekeerde Douwe Bob voor een wat gekkige sfeer. Dat zorgde dan weer voor praakmakende televisie op die ruim 971.000 kijkers trok, een knappe prestatie voor NPO 3 op een zondagavond met stevige concurrentie van onder andere NPO 1. Toch kreeg Katja ook veel kritiek van kijkers op social media. Daarom deelt ze daags na de uitzending een post op Instagram waarin ze de criticasters van repliek lijkt te dienen. Ze heeft goed advies voor iedereen die oordeelt: "Ik gun iedereen het gevoel vrij te zijn. Laten we liefhebben. Laten we zorgen voor elkaar waar we kunnen. Laten we dansen. En lachen. En soms samen huilen. En daarna nog harder lachen. Voor we het weten zijn we dood."

Meer over