Hij vertelt het zelf

Keert Wilbert Gieske ooit nog terug in Goede Tijden, Slechte Tijden?

9 maart 2023 07:54 | sterren | Door Judith Regeling

© Videoland

Ondanks dat Wilbert Gieske een cv heeft om van te dromen, zullen de meeste mensen bij het horen van zijn naam toch direct denken aan zijn GTST-karakter Robert Alberts. Zit er eigenlijk ooit nog wel een comeback in?

De inmiddels 76-jarige acteur laat er bij Koffietijd geen twijfel over bestaan.

Robert Alberts 

Wilbert Gieske is al sinds 2008 geen vaste waarde meer is in GTST, maar vies van een comeback is hij ook niet. Zo keerde zijn alterego Robert Alberts in van 2015 tot 2020 meerdere malen terug voor een korte periode om onder meer zijn seriezoon Sil (Soy Kroon) bij te staan, de Sint een handje te helpen of om Laura (Jette van der Meij) op een gezellig bezoekje te trakteren. Helemaal los van GTST zal hij dus ook nooit komen.

Wilbert Gieske 

Dat weet de acteur ook als de beste en daarom zal hij nooit zijn rug keren naar de soap, verklapt hij aan Quinty Trustfull en Loretta Schrijver bij Koffietijd. “Het is mijn vak. Als ze mij bellen of nodig hebben, zal ik dan ook nooit ‘nee’ zeggen. Als het natuurlijk een goed verhaal is”, aldus Wilbert. 

Beluister zijn hele reactie vanaf minuut 7 in het onderstaande filmpje.Laura’s huwelijk

Het zou best eens mogelijk zijn dat dit telefoontje snel zal volgen. Zijn grote liefde Laura (Jette van der Meij) heeft namelijk plannen om met marktkoopman Henk (Johnny Kraaijkamp) in het huwelijksbootje te treden. Nu hebben ze het er momenteel over dat ze het zo klein mogelijk willen houden, maar laten we eerlijk zijn: dit is voor de makers wel het perfecte moment om oud-gedienden als Wilbert Gieske, Bartho Braat, Ruud Feltkamp, Koert-Jan de Bruijn en Soy Kroon nog eens terug te halen voor een heuse Alberts-reünie. De fans zullen daar zeker van smullen.

Goede Tijden, Slechte Tijden is van maandag t/m donderdag om 20:00 uur te zien op RTL4.

Meer over