Kees Driehuis stopt bij Buitenhof

VARA-gezicht Kees Driehuis stopt na een jaar met de presentatie van het politieke actualiteitenprogramma Buitenhof.

Driehuis gaat aan de slag als eindredacteur bij de nieuwe VARA-serie De Strijd. De werkzaamheden voor dit project zijn niet te combineren met de presentatie van Buitenhof.

Verklaring

“De Strijd is een groot en belangrijk project waar ik me zo veel mogelijk op wil concentreren. Helaas is dat niet te combineren met een veeleisend en belangrijk programma als Buitenhof” aldus Kees Driehuis in een verklaring.

De Strijd

De Strijd is een speciaal project ter ere van het 90-jarige jubileum van de VARA. Te zien is hoe de positie van de Nederland arbeider langzamerhand veranderd. In enkele decennia maakte ons land de overgang van rechteloze arbeid naar een maatschappij met vakbonden en politieke partijen. De Strijd is hoogstwaarschijnlijk vanaf 2015 te zien op televisie.

Prestigieus project

Programmadirecteur Frans KleinĀ is enthousiast over de komst van Kees Driehuis “‘Met De Strijd schrijven we voor het eerst de geschiedenis van de arbeider in al zijn facetten. De makers doen dat met een open, journalistieke blik en dat levert veel nieuwe inzichten op. De VARA is blij dat Kees Driehuis met zijn grote ervaring dit prestigieuze project voor zijn rekening wil nemen.”

Kees Driehuis

Sinds september 2012 was Driehuis te zien bij Buitenhof als opvolger van Clairy Polak. Daarvoor was hij van 2002 tot 2007 werkzaam als eindredacteur bij Zembla. Ook presenteerde Driehuis van 1997 tot 2002 NOVA, maar stopte vanwege onenigheden met de nieuwe hoofdredacteur van het programma.

Opvolger

Volgens de VARA is nog niet bekend wie de opvolger wordt van Driehuis bij Buitenhof.

Meer over: