Kees Tol: "De Zomer Voorbij voelt als een schoolreisje"

4 september 2013 10:28 | sterren | Door Televizier

Deze zomer ging Kees Tol voor de zevende keer op reis met zijn Volendamse vrienden Jan Smit en de 3Js. Nick en Simon waren maar kort van de partij, maar dat mocht de pret niet drukken.

Hoe was het dit jaar bij De Zomer Voorbij?

De Zomer Voorbij voelt elk jaar als een soort schoolreisje. Het is elk jaar weer één groot feest als je met je eigen vrienden dit programma mag maken. Ik kijk er altijd zo enorm naar uit. Toch moet ik eerlijk zeggen dat ik het ook weer heel fijn vind om naar huis te gaan, het is toch een aanslag op je leven. Maar het is echt fantastisch leuk.”

Is het nou werk of vakantie?

“Beiden. Aan de ene kant is het wel vakantie, maar je wordt wel elke ochtend om 08:00 uur gewekt met een draaiende camera die pas om 24:00 uur weer uit gaat. Je hebt ook een planning af te werken: van een interview hier en een activiteit daar. Dat is leuk, maar het is geen vakantie. Op vakantie ga ik lekker naar het strand en zie ik wel wat ik ga doen.”

Wat vond je van Kroatië?

“Toen het land werd geopperd had ik zoiets van: moeten we dat nou wel doen? Ik had er zo’n grauw en armoedig beeld van, maar ik zag al snel dat het eigenlijk een prachtig groen vakantieland is. Een soort combinatie van Italië en Griekenland. Ik weet zeker dat ik er privé ook nog een keer naar toe ga. Het is echt een aanrader!”

Aan welke momenten denk je nog vaak terug?

“Dat vind ik moeilijk. Als ik één moment noem, doe ik alle andere momenten teniet. Wat ik leuk vind is dat je artiesten op een hele andere manier ziet. Bijvoorbeeld de Handsome Poets, zij zijn echt zo’n 3FM-bandje. Nu staan ze met Jan Smit Can You Feel the Love Tonight te zingen tijdens een musicalavond. Dat vind ik nou leuk!”

Waarom moeten we allemaal weer gaan kijken?

“Ik weet niet of dit seizoen eruit springt, maar wat de kijker leuk vindt is dat je een groep jongens ziet die grappige vakantieavonturen beleven en gasten ontvangen. Je wordt er absoluut niet wijzer van en het gaat helemaal nergens over, maar mensen vinden dat kennelijk leuk. Dat is ook wat er dit jaar weer gaat gebeuren. Het wordt een ontzettend leuk seizoen!”

De Zomer Voorbij

De Zomer Voorbij is vanaf vanavond om 20.25 uur te zien op Nederland 3. De komende tijd zijn onder anderen Charly Luske, Willeke Alberti, Jandino Asporaat en Gerard Joling te gast.

Meer over