'Niet heel fris'

Kees van der Spek haalt uit naar vriendin Peter R. De Vries

18 september 2022 11:23 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Kees van der Spek heeft weinig goeds te zeggen over Tahmina Akefi, de vriendin van Peter R. de Vries die binnenkort met een boek komt over haar relatie met de vermoorde misdaadverslaggever.

Van der Spek was jarenlang de rechterhand van Peter R. De Vries en ook privé goed met hem bevriend. In de MAX-podcast De geboden van Slagter en Dresselhuys doet hij een boekje open over zijn visie op de relatie tussen Peter en Tahmina.

Verdriet

De 39-jarige Akefi brengt half november het boek Mijn grote liefde uit over haar jaren met Peter. Als Van der Spek in de podcast wordt gevraagd naar zijn mening over Tahmina en haar relatie met De Vries windt hij er geen doekjes om: "Ik wist dat ze bestond, maar niet dat het zo groot was. Zij hield zich ook altijd afzijdig… en nu ineens is ze op de voorgrond. Tja, dat moet ze zelf weten, maar volgens mij brengt ze daar meer verdriet mee teweeg dan dat ze daar iemand mee helpt."

Afkeurenswaardig

Kees nuanceert in de podcast ook het naar verluidt innige contact tussen de twee geliefden. Zo heeft hij het in ieder geval niet beleefd: "Het bijzondere is dat we tijdens die relatie haar eigenlijk nooit gezien hebben. En ik heb Peter ook nauwelijks over haar gehoord, moet ik heel eerlijk zeggen. Ik begreep dat het ook heel vaak aan en uit was. Dat het niet een constante relatie was. Dus ik denk dat ze het nu postuum heel groot maak… Maar ik vind het niet altijd heel fris wat daar gebeurt. Een beetje afkeurenswaardig is het wel, ja."

Meer over