Mol of kandidaat?

Kees van der Spek over zijn deelname aan Wie is de Mol?: ‘Wilde super graag’

22 november 2023 14:14 | sterren | Door Esther Hut

© Joy Hansson

Nu we eindelijk weten wie er meedoen aan het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?, kan ook Kees van der Spek het wel van de daken schreeuwen. De presentator vertelt alvast hoe hij zijn deelname aan het programma heeft ervaren.

Voor de camera van RTL Boulevard straalt hij helemaal.

Wie is de Mol?

Je zou bijna kunnen zeggen dat met zijn deelname aan Wie is de Mol? een droom is uitgekomen. “Ik wilde super graag meedoen. Ik ben wel eens eerder gevraagd, maar het levert natuurlijk wat tijdsverlies op wat moeilijk is voor mijn eigen programma. Maar nu konden we het inpassen,” laat Kees weten.

Smoes verzinnen

“Een van de moeilijkste dingen is het geheim houden dat je erin zit. En je moet een smoes verzinnen dat je drie weken weg bent.” De presentator hoefde zelf niet zo lang na te denken over een smoes. “We zaten in Mexico en het is afgelopen zomer opgenomen maar omdat ik veel reis kan ik natuurlijk gewoon zeggen ik ben voor m’n programma bezig was.”

Als wordt gevraagd wat Kees van zijn deelname vond begint hij helemaal te stralen. “Het is een ultiem avontuur. Ik vond het fantastisch. Je gaat naar een ver land met allemaal onbekende mensen waar je dan vrienden mee wordt en je doet ook nog eens allemaal leuke dingen met elkaar. Dat wil toch iedereen?”

Of Kees is afgereisd naar Mexico als mol of als kandidaat moet nog blijken. Mocht hij kandidaat zijn dan heeft hij in ieder geval zijn trucjes om de mol te ontmaskeren. Het is immers zijn werk.

Wanneer is Wie is de Mol? te zien op tv?

Wie is de Mol? is vanaf zaterdag 6 januari 2024 om 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO1.

Meer over