Kerstcommercial Jumbo doet stof opwaaien

8 december 2014 14:17 | sterren | Door Televizier

© YouTube/Jumbo

Er is flink wat ophef ontstaan over de kerstcommercial van supermarktketen Jumbo waarin tal van BN'ers een vrolijk en warm lied zingen over de feestdagen.

Een heel scala aan sterren trekt in het drie minuten durende filmpje voorbij: van Jan Smit en Thomas Berge tot Kim-Lian van der Meij, Willeke Alberti en Lee Towers. 

PR-nachtmerrie voor Jumbo

Wat een mooi en hartverwarmend clipje had moeten zijn, inclusief het door door René Froger geschreven lied, dreigt op een PR-nachtmerrie uit te lopen. Al snel ontstond online gemor over 't feit dat Jumbo zoveel BN'ers laat aanrukken terwijl de nodige mensen amper rond kunnen komen.

Jumbo liet in een verklaring weten dat alle sterren vrijwillig hebben meegewerkt voor een bescheiden onkostenvergoeding.

Lange Frans kreeg betaald

Lange Frans zorgt echter voor verwarring als hij bij 100 % NL beweert wel degelijk voor zijn medewerking betaald te zijn. "Ik heb geen reden om erover te liegen. Ik gun het me zelf ontzettend. Ik zag het geld binnenkomen en dacht: ja, dat heb je mooi verdiend, Lange, goed gedaan."

Volgens Frans kreeg iedereen betaald, al mochten ze wel kiezen of ze een deel aan een goed doel schonken: "Ik weet niet wat anderen hebben gedaan, maar wel wat ik heb gedaan. Je kon het voor honderd procent doneren. Die optie is er voor iedereen geweest.”

Henny Huisman staat achter Jumbo

Inmiddels hebben diverse bekende Nederlanders die in de Jumbo reclame opdoken openheid van zaken gegeven.

Zowel Henny Huisman als Jan Smit hebben verklaard niets meer te hebben ontvangen dan een compensatie voor de gemaakte kosten. Huisman doet het incident af als "een opgeblazen verhaal".

Meer over