'Hij spoort niet'

Kijkers De Slimste Mens furieus op Maarten van Rossem na bizarre uitspraak

2 augustus 2022 11:46 | sterren | Door Janine van Rooden

© KRO-NCRV/Stijn Ghijsen

Maarten van Rossem heeft zich maandagavond de woede van de De Slimste Mens-kijkers op de hals gehaald, door een heftige uitspraak te doen over de Amerikaanse acteur Johnny Depp. 

Het De Slimste Mens-jurylid staat erom bekend dat hij altijd zijn ongezouten mening geeft, maar deze keer is hij volgens de kijkers van het populaire quizprogramma echt te ver gegaan.

Deleteknop

Van Rossem deed in de uitzending zijn relaas over de ergernis dat mensen 'voortdurend op de hoogte gehouden worden van dingen waar je niet van op de hoogte wil zijn'. Zo vindt hij dat er 'een deleteknop moet komen'. "Dat je dan al die lulkoek over die zangeressen, over die ruziemakende echtparen, Will Smith en de hele santenkraam op zou kunnen ruimen."

Johnny Depp

De bekende mopperkont was blijkbaar nog niet uitgeraasd, want hij voegde er een bizarre uitspraak aan toe. "Wat mij betreft schieten ze Johnny Depp morgen dood en begraven ze hem op een anonieme plek." Dit deed hij als verwijzing naar het vele nieuws rondom de rechtszaak tussen Depp en zijn ex-vrouw Amber Heard, maar schoot bij de kijkers duidelijk in het verkeerde keelgat.

Lees ook: alles over De Slimste Mens

André Hazes

Eerder liet Van Rossem ook al weten geen fan te zijn van juicekanalen - vanwege dezelfde reden - en deed hij stevige uitspraken over André Hazes, die bij deze roddelinfluencers bijna dagelijks onderwerp van gesprek is. "Zou het niet verstandiger zijn om die André Hazes in een psychiatrische inrichting op te nemen? Dat lijkt mij van wel", zei hij toen.

Meer over