Eerste mediaoptreden

Kijkers Jinek geloven weinig van Glennis Grace

19 oktober 2022 00:01 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Glennis Grace verbrak haar mediastilte om een week voor de rechtszaak rond de Jumbo rel haar kant van het verhaal te vertellen bij Jinek. Het gros van de twitterende kijkers had moeite haar versie van de feiten te accepteren.

Acht maanden nadat Glennis en haar vijftienjarige zoon Anthony dagenlang in voorarrest zaten nadat ze met een 'knokploeg' een ravage hadden aangericht in een Jumbo filiaal kwam de zangeres haar verhaal doen. 

Rechtszaak

De timing is ietwat opmerkelijk: over een week dient de rechtszaak die tegen haar is aangespannen. Ze wordt verdacht van openlijke geweldpleging, mishandeling met voorbedachte rade en bedreiging met de dood. Glennis schoof aan bij Jinek om dit alles te duiden, nog voordat de rechter er over kon oordelen.

Tegenstrijdig

Wat volgde was een klein half uur waarin Glennis herhaaldelijk liet weten dat ze fout zat en vooral niet in de slachtofferrol wilde kruipen. Maar haar betoog klonk bij vlagen tegenstrijdig. Zo beweert ze een blackout te hebben gekregen tijdens het incident én dat ze zich alles van het handgemeen kan herinneren. 

Het is aan de rechter te oordelen, maar kijkers van Jinek hadden moeite Glennis' versie van de feiten te geloven.

Steun

Maar de zangeres krijgt ook online steun.

Meer over