Kijktip: Nance over het nieuwe seizoen van RTL Woonmagazine

13 maart 2016 16:02 | sterren | Door Televizier

Nance neemt de presentatie voor haar rekening in het nieuwe seizoen van RTL Woonmagazine. De nieuwste woontrends komen weer voorbij.

Ze presenteerde al menig woonprogramma, maar toch is Nance Coolen (42) nog steeds geen expert op het gebied van interieurs. Maar dat is niet nodig in het nieuwe seizoen RTL Woonmagazine. "Ik vertaal alles voor de kijker."

Dit wordt je tweede seizoen RTL Woonmagazine. Hoe beviel het eerste?

"Heel goed, ik heb de eerste vier afleveringen voor m’n rekening genomen, Nicolette van Dam de rest. Dat was erg leuk om te doen; nu ­presenteer ik ze alle acht."

 In eerdere interviews zei je dat je helemaal geen verstand hebt van interieurs. Inmiddels wel? 

"Ik ben steeds meer op de hoogte van de trends van het moment. Ik leer echt veel van de ontwerpers die aan het programma meewerken. Natuurlijk weet ik nog niet alles maar dat is ook niet erg; ik vertaal alles voor de kijker."

 Is je eigen huis veranderd sinds je Woonmagazine presenteert?

"Het is gezellig en netjes, maar misschien ook een allegaartje. Ik hoop altijd dat een ontwerper van het programma zegt: ‘Ik kom wel even langs om het voor je te regelen’. Dat is nog steeds niet gebeurd... Laatst vertelde ik wel aan een ontwerper dat ik last had van beslagen ramen, en hij zei dat-ie daar wel wat op wist. Dat soort tips zijn natuurlijk mooi meegenomen."

Velen willen een metamorfose. ­Wanneer kom je in aanmerking?

"We zoeken kandidaten die het écht goed kunnen gebruiken, die de gunfactor hebben. En die het moeilijk vinden een eenheid van hun huis te maken. De kandidaten van RTL Woonmagazine zijn vaak heel onrustig omdat ze niet goed weten wat ze met hun interieur aan moeten, en dat herken ik. Want waarom bevalt een interieur niet? Ik probeer ook nog steeds meer eenheid in huis te krijgen."

Als kandidaten niet weten wat er precies mis is, is iedereen dan altijd tevreden na afloop?

"Het is echt een metamorfose. We zetten niet zomaar een plantje neer; bijna alle kamers worden aangepakt. De meeste mensen zijn gelukkig dolblij, sommigen moeten even omschakelen. In mijn eerste seizoen was een meisje dat haar moeder had opgegeven, omdat die nog steeds woonde in het interieur van haar overleden man. Na de metamorfose was haar moeder blij, maar het meisje moest erg wennen omdat ze het gevoel had dat haar vader weg was. Dat was na enkele dagen gelukkig weg."

Werk je zelf ook hard mee aan die meta­morfoses?

"Niet hard; ik help af en toe met het neerzetten van accessoires. Dat klinkt misschien lui, maar ik wil de metamorfose gewoon niet verpesten. Als ik wat doe, is het op instructie van interieur­architect Michiel de Zeeuw die wél ­verstand van zaken heeft. Laat mij maar kletsen, daar ben ik veel beter in."


Meer over