Zwart gat

Kit Harington opgenomen in kliniek na einde Game of Thrones

29 Mei 2019 09:10 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© AFP
In een zwart gat vallen. Je hoort het topsporters vaak zeggen na hun actieve carrière. Maar bij acteur Kit Harington kwam het einde van Game of Thrones zo hard aan dat hij zich nu heeft laten opnemen in een kliniek.

"Kit heeft besloten een pauze in zijn schema te nemen en die te gebruiken om enige tijd in een kliniek te verblijven", zegt zijn manager tegenover USA Today. De exacte reden blijft achterwege in de verklaring. Wel zegt de zegsvrouw dat het om "persoonlijke problemen" gaat. Volgens ingewijden worstelt de acteur met het einde van de successerie en een drankprobleem.

Hyperventileren

Over zijn laatste draaidag op de set van Game of Thrones, waarin de acteur de rol van Jon Snow speelt, was Kit Harington al openhartig. "Mijn laatste draaidag voelde ik me prima, maar toen ik mijn laatste shots had gehad, begon ik een beetje te hyperventileren. Het was een overweldigend gevoel van opluchting en verdriet dat ik dit nooit meer zou doen."

Rol van zijn leven

Voor de 32-jarige Brit is de rol in Game of Thrones min of meer zijn levenswerk geworden. Naast de acht seizoenen tellende hitserie is hij verder nog te zien in Brimstone, Pompeii en How to train your dragon.

Meer over