Klaas van de Eerden zamelt genoeg geld in voor Thaise schippersvriend

23 augustus 2016 13:22 | sterren | Door Televizier

© Bob Bronshoff

Klaas van der Eerden leed begin deze maand schipbreuk tijdens een visvakantie in Thailand. Om zijn bootloze kameraad Ding te helpen startte de komiek een crowdfund actie en niet zonder succes. 

Binnen drie weken is al 98 procent van de benodigde 8400 euro gedoneerd. Met dit geld kan Ding een nieuwe boot aanschaffen en zijn werk weer oppakken. 

Overvaren

Klaas en zijn vismaat Kevin Kuipers waren begin augustus met kapitein Ding op zee toen ze midden in de nacht werden overvaren door een grotere boot die hen over het hoofd zag. Het trio heeft toen anderhalf uur moeten zwemmen om de kust te bereiken. Fysiek mankeerde Ding niets, maar hij was onverzekerd en had onvoldoende geld een vervangend vaartuig te kopen. 

Tweedehands

Aan het AD liet Van der Eerden weten dat Ding zijn nieuwe boot al heeft gevonden: "Het wordt een tweedehands houten vissersboot. Hij heeft hem al uitgezocht, mailde hij me. Hij heeft foto's laten zien. Hij moet de boot nog wel wat opknappen. Zo moet er een nieuw boordcomputertje op en wat nieuwe hengels."

Meer over