Contractverlenging

KRO-NCRV houdt Klaas van Kruistum tot 2022 in huis

Klaas van Kruistum is nog tot minstens 2022 verbonden aan KRO-NCRV. De presentator tekende bij voor twee seizoenen waarin hij door de omroep op diverse fronten wordt ingezet.

Klaas en KRO-NCRV deelden het heuglijke moment in een persbericht.

Jong en oud

Klaas is als presentator van Zapplive en Klaas kan alles een icoon van de moderne kindertelevisie geworden. De omroep laat hem dan ook doorgaan met deze programma's. Daarnaast mag Klaas ook voor NPO3, NPO1 en de online divisie programma's gaan maken die ook voor volwassenen bedoeld zijn. Vorig seizoen leverde hij al de docu-serie FC De Helden af over de Bijzondere Eredivisie.

Zapplive

In het nieuwe seizoen van Zapplive hoeft Klaas voor de verandering niet voor dag en dauw op. Het kinderprogramma start niet langer om 8.00 uur 's morgens, maar is nu op zaterdagmiddag om 17.25 uur te zien, Klaas over de verhuizing: "We hoorden de afgelopen jaren regelmatig teleurstelling over de ochtend omdat veel kijkers dan andere activiteiten buitenshuis hadden als sport en scouting zodat ze niet live konden kijken. Deze groep willen we nu ook aan laten haken."

Meer over: