Afscheid nemen

Koffietijd-presentatoren nemen officieel afscheid: 'Met veel liefde en kracht gedaan'

26 mei 2023 12:12 | sterren | Door Judith Regeling

© NLZiet
Het zit erop voor Loretta Schrijver, Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland en Patrick Martens. Zojuist namen de vaste gezichten afscheid van elkaar en het Koffietijd-publiek.

Het was een aflevering met zowel een lach als een traan.

Koffietijd

Normaal zouden LorettaQuintyPernilleVivian en Patrick nu kunnen genieten van hun vakantie om na de zomer weer met frisse moed terug te keren. Maar niets is dit jaar minder waar. In november 2022 besloten de sponsoren om de stekker er officieel uit te trekken. "Met het aflopen van het contract is dit het moment om een keuze over de voortgang te maken. Het programma bereikte helaas niet meer voldoende kijkers", aldus Daan Peters toen, die als managing director van de Nationale Postcode Loterij en Vriendenloterij werkt.

Afscheid nemen

Toen leek dat nog een 'ver-van-je-bed-show', maar op deze zomerse dag in mei brak dat moment aan. In een overvolle studio met gasten als Caroline Tensen, Jan Smit, Gerard Joling, Edsilia Rombley, Albert Verlinde en diverse bekende gezichten uit het verleden namen ze afscheid. "En dan is de allerlaatste minuut aangebroken. Lieve kijkers, voor jullie hebben we het al die jaren gedaan. Ongelooflijk bedankt voor het kijken. Met veel liefde en kracht en dankzij ons fantastische team achter de schermen", sloot Quinty officieel af.

Bij het officiële afscheid bleven de tranen bij de presentatoren uit, maar bij de kijkers niet. Bij hen zijn zakdoekjes geen overbodige luxe, zo blijkt wel uit de reacties op Twitter.

Meer over