Komiek Jon Stewart gaat worstelen

Jon Stewart heeft z'n eerste klus na zijn afscheid bij The Daily Show te pakken. De Amerikaanse komiek stort zich in de wereld van het professioneel worstelen.

Stewart maakt binnenkort zijn opwachting als presentator van het grootschalige televisie evenement WWE Summerslam. 

Worstelfan

Pro-wrestling is in de Verenigde Staten enorm populair, maar een echte sport is het niet te noemen. De worstelaars zijn feitelijk acteurs die stuk voor stuk bombastische, arrogante karikaturen van zichzelf spelen. Een seizoen lang wordt van de competitiegevechten een urenlange show gemaakt vol spektakel, vuurwerk en mooie vrouwen. Jon Stewart lijkt op het eerste gezicht niet de meest voor de hand liggende keus, maar de presentator bleek fan te zijn van de sport. 

Seth Rollins

Dit opvallende feitje kwam aan het licht in de laatste maanden van Jons tijd als het gezicht van The Daily Show. Op Twitter kreeg hij het aan de stok met Seth Rollins, de huidige WWE-wereldkampioen zwaargewicht. Rollins kwam in de studio verhaal halen bij Jon, die vrolijk meespeelde en daarna te gast was in Rollins' sportprogramma.

Jon in de ring

Wie verwacht dat Stewart, 52 en een behoorlijke hypochonder, zelf in de ring staat om klappen te krijgen, komt waarschijnlijk bedrogen uit. Toch moet hij over een behoorlijk uithoudingsvermogen beschikken. WWE Summerslam wordt live uitgezonden, duurt maar liefst vier uur en vooraf is er nog een voorbeschouwing van een uur.

Reageren