Naar de president

Evgeniy Levchenko samen met Koning Willem-Alexander naar Oekraïne

9 maart 2022 12:32 | sterren | Door Esther Hut

De Oekraïense oud-profvoetballer Evgeniy Levchenko was gisteren, samen met andere leden van de Oekraïense gemeenschap in Nederland, op de thee bij het koningspaar in Paleis Noordeinde. En daar maakte hij een bijzondere afspraak met de koning.

Evgeniy heeft namelijk op Instagram laten weten dat hij een afspraak met koning Willem-Alexander heeft gemaakt om na de oorlog in Oekraine samen naar zijn thuisland te reizen.

Afspraak

De oud-voetballer plaatste een foto waarop de koning een shirt van het Oekraïens voetbalelftal vasthoudt. “Dank U, Majesteit Willem-Alexander en Máxima voor Uw tijd, Uw solidariteit en de steun aan Oekraïne. En de afspraak staat, zodra de oorlog stopt (geen twijfel over mogelijk dat we winnen), gaan we samen naar Oekraïne en geven we dit shirt aan president Zelenskiy.”

Victoria Koblenko

De oorlog in Oekraïne is natuurlijk onderwerp van gesprek bij Evgeniy en zijn partner Victoria Koblenko thuis. Het stel verscheen de afgelopen tijd al meerdere keren in verschillende talkshows om over de situatie te praten.

Meer over