Praten over drinken

Koos van Plateringen maakt podcast met BN'ers over alcoholgebruik

5 November 2020 17:24 | sterren | Door Jef Willemsen

© Talpa
Koos van Plateringen stopte ruim drie jaar geleden met drinken. Over zijn strijd tegen de fles maakt hij de vijfdelige podcastserie Eerlijk over alcohol.

Koos van Plateringen (46) kwam eind 2016 tot de conclusie dat zijn alcoholgebruik problematisch was geworden. Hij zocht hulp voor zijn verslaving en is inmiddels al jaren clean. 

Leven zonder drank

Koos had het niet makkelijk, maar weet inmiddels dat het mogelijk is zonder drank te leven: "Mijn leven is de afgelopen jaren enorm
veranderd. En eigenlijk alleen maar positief. Altijd fris, altijd helder. Ik voel meer, ik ervaar meer, ik leef meer! Als ik wist dat een leven zonder drank zoveel leuker en echter zou zijn, dan was ik eerder gestopt. En dat wil ik van de daken schreeuwen. Leven zonder drank, of minder drank: Het kan!"

Drank en BN'ers

Ook praat Koos met bekende Nederlanders als Sarah Chronis, Marianne Timmer, Thomas Berge en journalist Jan Heemskerk over hun band met de drank. Zo vreesde Berge tijdens de coronacrisis voor een terugval en ontdekte Sarah dat haar omgeving over haar oordeelde toen ze besloot niet te drinken: "Mensen namen automatisch aan dat ik zwanger was."

Eerlijk over alcohol is vanaf maandag 9 november te downloaden en te streamen via alle populaire podcast-apps.

Meer over