"Klopt niets van"

Kort geding Famke Louise tegen Roddelpraat vandaag voor de rechtbank

4 maart 2022 16:23 | sterren | Door Esther Hut

© ANP / Koen van Weel

Famke Louise en de makers van het YouTube-kanaal Roddelpraat, Dennis Schouten en Jan Roos, staan vandaag tegenover elkaar in de rechtbank van Amsterdam.

Update, 16:50 uur: Zojuist is bekend geworden dat de rechtbank van Amsterdam op woensdag 16 maart uitspraak zal doen in het kort geding. Dat bevestigt advocaat van de zangeres Patty de Leeuwe aan het ANP. De Leeuwe wil verder geen uitspraken doen over de inhoud van de zaak.

De rechter oordeelt namelijk vandaag of Dennis Schouten en Jan Roos het nooit uitgebrachte nummer van Famke Louise hadden mogen afspelen op hun YouTube-kanaal. In dit nummer haalt de zangeres hard uit naar haar voormalige manager Ali B en kan er volgens Dennis Schouten uit het lied worden opgemaakt dat Famke Louise is lastiggevallen door de rapper.

Niet waar

Op Instagram vertelt de zangeres dat er helemaal niets van klopt. "Dat is absoluut niet waar. Er is nog nooit iets gebeurd, er is nog nooit iets voorgevallen tussen mij en Ali."

Ali B, die door verschillende oud-kandidaten van The Voice of Holland wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, heeft haar "altijd met respect" behandeld, volgens de zangeres. "Ik heb nooit dingen op een vervelende manier ervaren."

Nooit de bedoeling geweest

Volgens de zangeres heeft ze het nummer opgenomen vlak nadat ze had gebroken met haar manager, maar was het nooit de bedoeling dat het ooit online zou verschijnen. “Er is iets gepubliceerd wat super schadelijk is en wat ik onacceptabel vind. Het is echt wel een inbreuk op mijn privacy."

Famke Louise hoopt uiteindelijk dat de rechter beslist dat de desbetreffende aflevering van Roddelpraat offline wordt gehaald. Ook wil de zangeres een rectificatie.

 

Meer over