'Veel van geleerd'

Kritiek op Biohack Project raakt Rick Paul van Mulligen

30 september 2023 10:24 | sterren | Door Jef Willemsen

© KRO-NCRV/Elvin Boer
Acteur Rick Paul van Mulligen is een van de bekende kandidaten in het inmiddels verguisde The biohack project. De acteur geeft aan geschrokken te zijn van de kritiek op het KRO-NCRV programma.

In The biohack project leren Van Mulligen en andere BN'ers als Monic Hendrickx en Delfano Holwijn hoe ze op onconventionele en niet noodzakelijk wetenschappelijk onderbouwde wijze hun lichaam en geest de baas kunnen zijn. 

Kritiek

Al na de eerste aflevering kwam er vanuit wetenschappelijke kringen kritiek op het programma. De makers werden onder meer beticht van pseudo-wetenschap en kwakzalverij en al na één aflevering werd er in allerijl een disclaimer vooraf toegevoegd die duidelijk aangeeft dat kijkers de 'biohacks' niet thuis moeten nadoen en dat biohacking géén wetenschap is.

Stress

Rick Paul van Mulligen geeft in Het Parool toe 'een beetje geschrokken' te zijn van de kritiek op 'zijn' programma: "Ik heb last van stress en kreeg de mogelijkheid iets te leren om die stress te verminderen. Daartegen heb ik ja gezegd. Ik dacht: ik kijk gewoon wat voor me werkt en wat niet." Naar eigen zeggen heeft hij veel geleerd van zijn deelname en voelt de 42-jarige acteur zich 'een ander mens'.

Kijkcijfers

Hopelijk helpen de biohack-technieken Rick Paul om de stress van de kelderende kijkcijfers te verwerken. Afgelopen maandag keken volgens Tina Nijkamp slechts 250.000 kijkers naar The biohack project, wat schokkend laag is voor een programma op primetime NPO 1. 

Meer over