Lana Parrilla over Once Upon a Time

De boze stiefmoeder en burgemeester Regina hebben alleen maar kwaad in de zin in Once Upon a Time. Maar actrice Lana Parrilla (35) is in werkelijkheid de goedheid zelve.

Hoe lang wist je al dat je actrice wilde worden?

"Dat wist ik al toen ik heel jong was. Mijn tante is actrice. Ik kijk nog steeds tegen haar op. Daarnaast was mijn vader een grote filmliefhebber. Op zondagen gingen we eerst naar de kerk en daarna naar de film. Dat was gewoon ons ding. In mijn jeugd heb ik vrijwel elke film gezien. Maar uiteindelijk ben ik pas op mijn negentiende een studie tot actrice gaan volgen.”

In Once Upon a Time speel je in de sprookjeswereld de slechte koningin en in het echte leven de boze burgemeester Regina. Zoek je een sterk karakter in een rol?

"Ja, maar het grappige is dat juist anderen dat in mij zien. Ik deed auditie voor een andere serie en aan het einde van die auditie zei de casting director dat hij in mij de gemene koningin van Once Upon a Time zag. Dat klonk wel interessant. Die nacht heb ik het script gelezen en was meteen verliefd. Ik denk dat ik bepaalde kwaliteiten heb die perfect passen bij zo’n sterk en controversieel karakter.”

Hoe heb je je voorbereid op de rol?

"Ik ben eerst nagegaan waar het gemene in Regina’s karakter vandaan komt. Waarom is ze zo geworden? Dat is belangrijk voor de manier waarop ik het personage neerzet. Het zou erg oppervlakkig zijn als ik alleen maar een gemeen persoon speel. Dus ik ben in haar geschiedenis gedoken om haar diepere gevoelens te ontdekken. Dat maakt Regina een veel interessanter personage.”

Gebeurt het nu weleens dat mensen bang voor je zijn?

"Ja, ik heb een aantal collega’s met kinderen. Toen ze op de set waren, verstopten ze zich achter hun ouders omdat ze bang voor me waren. Ik heb ze uit­gelegd dat het alleen maar een rol is. In werkelijkheid ben ik namelijk helemaal niet gemeen. ”

De serie is opgenomen in Vancouver, Canada. Hoe was dat voor een Amerikaanse?

"Dat was in het begin wel moeilijk. Dat had ermee te maken dat ik mijn familie en vrienden niet in de buurt had. Maar ik heb in Vancouver wel leuke mensen ontmoet. En ik heb veel mooie plekken bezocht.”

Aan de rechterkant boven je lip heb je een litteken. Hoe ben je daaraan gekomen?

"Dat gebeurde toen ik tien jaar was. Ik zat met mijn kat in de voortuin en werd aangevallen door een hond.”

Reageren