Herkenning

Lange Frans neemt petje af voor kliniekopname Gordon

26 juli 2019 13:45 | sterren | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Lange Frans herkent zich in de beslissing van Gordon om af te kicken van drank en drugs. De rapper kampte in het verleden met een drank- en cocaïneprobleem.

"De reden dat ik gestopt ben met drinken is omdat ik veel te veel cocaïne gebruikte. Drank en coke gingen samen voor mij", zei Frans Christiaan Frederiks bij 100% NL. "Als ik niet meer zou drinken, dan kwam ik ook niet meer met mijn neus in die suikerpot terecht. En dat is voor mij de oplossing geweest.”

Ziek

De rapper juicht de opname van Gordon in de afkickkliniek toe. “Het werd tijd dat Gordon zou worden opgenomen in een afkickkliniek. Ik denk dat het een heel dappere en verstandige beslissing is. Ik wens hem al het geluk. Als iemand zo’n beslissing maakt, dan kan je daar alleen maar achter staan. Iemand die verslaafd is, is ziek.”

Fantastisch

Dat Gordon de stap vrijwillig naar de kliniek zette, in naar verluidt Zuid-Afrika, vindt Lange Frans krachtig van de entertainer. "Ik vind het tof om te zien dat Gordon op het punt is gekomen ‘we gaan het anders doen, op deze manier kan het niet meer’. En dat vind ik fantastisch!”

Clean

Zelf is Lange Frans al twee jaar clean. "Als je twee jaar geen alcohol consumeert vliegen die hamsterwangen er vanzelf wel af. Het is in het begin heel erg wennen, je moet er even doorheen. Zoals dat werkt met alles. Het is het beste wat ik ooit gedaan heb.”

Meer over