Larry Wilmore benoemd als opvolger Stephen Colbert

12 Mei 2014 16:17 | sterren | Door Televizier

De kogel is door de kerk: komiek Larry Wilmore (52) is benoemd als de opvolger van Stephen Colbert, die eind 2014 zijn show The Colbert Report verlaat om David Letterman te vervangen. 

Fans van The Daily Show with Jon Stewart, waar beide komieken ooit begonnen, kennen Wilmore van zijn scherpe reportages over de verschillen tussen blanke en donkere Amerikanen.

Wilmore wil een satirische panelshow 

In de satirische nieuwsshow stond Larry dan ook bekend als "senior black correspondent", ofwel "hoofdcorrespondent zwart nieuws". Het ziet er naar uit dat Wilmore in zijn nieuwe show The Minority Report blijft focussen op de rassenkwestie. De vorm van het komische nieuwsprogramma belooft wel anders te worden. Waar Stephen Colbert negen jaar lang een ultraconservatieve, rechtse commentator a la Bill O'Reilly speelde, wil Wilmore de diverse Amerikaanse 'panel shows' op de hak nemen, waarin bevooroordeelde voor- en tegenstanders elkaar verbaal in de haren vliegen. 

Larry Wilmore is een comedyveteraan

Voordat Wilmore aan de slag ging bij The Daily Show werkte hij als komiek en schrijver van klassieke comedyseries als In Living Colour en The Bernie Mac Show. In een verklaring liet Larry weten veel zin te hebben in z'n nieuwe programma. "Ik vind deze kans om mijn relaties met Comedy Central en de briljante Jon Stewart voort te zetten fantastisch.

The Minority Report is vanaf januari 2015 te zien op de Amerikaanse Comedy Central, voorafgaand aan The Daily Show. 

Meer over