Nieuw seizoen Lauren! laat weer opmerkelijke werelden zien

28 januari 2022 14:23 | sterren | Door Esther Hut

© AVROTROS

Het nieuwe seizoen van Lauren! belooft weer verbazingwekkend te worden. Lauren Verster duikt in de voor ons vaak onbekende werelden en gaat in gesprek met verschillende gemeenschappen.

Zo reist Lauren dit seizoen eerst af naar het Turkse Bodrum, een populaire badplaats voor toeristen maar ook een paradijs voor bejaarde ‘sugarmommies’ die er jonge mannen scoren voor hun seksuele behoeften.

Daarna duikt Verster in Parijs in de wereld van de LGBTQIA-ballroomscene, een ‘underground scene’ die oorspronkelijk is ontstaan onder de afro- en latino Amerikaanse dragqueens in de jaren ’60 in Harlem, New York.

Lauren Verster

In Manchester krijgt de snelst groeiende orthodox Joodse gemeenschap van Europa een bezoekje. Hier gaat Lauren op zoek naar de verhalen van jonge mensen die zich in de moderne maatschappij houden aan eeuwenoude strikte geloofsregels.

Vervolgens onderzoekt Lauren in Spanje moderne holbewoners die in grotten leven, een gemeenschap die een compleet eigen wereld heeft gecreëerd, ver weg van de stressvolle maatschappij.

Het nieuwe seizoen van Lauren! is vanaf 23 februari te zien om 21.15 uur op NPO 3.

Meer over