Lea Michele huilt om Cory Monteith bij TCAs

Lea Michele is gisteren voor het eerst in het openbaar verschenen na de dood van haar vriend Cory Monteith. Ze droeg haar Teen Choice Award aan hem op.

Op 13 juli werd Glee-ster Cory Monteith dood gevonden in zijn hotelkamer. Sindsdien is zijn vriendin Lea Michele niet meer in het openbaar verschenen. Gisteren kwam daar verandering in; toen sprak ze tijdens de Teen Choice Awards over hem.

Lea Michele bedankt fans

Lea Michele kreeg de prijs voor beste comedy-actrice in een tv-serie. Ze nam de prijs zeer emotioneel in ontvangst. Ze vertelde: "Ik wilde hier vandaag zijn om jullie allemaal persoonlijk te bedanken. Ik wil jullie vertellen wat jullie liefde en steun voor mij betekent gedurende deze moeilijke weken. Ik heb er nooit aan getwijfeld, maar jullie zijn zeker de beste fans ter wereld."

Ode aan Cory Monteith

Vervolgens draagt Lea haar Teen Choice Award op aan Cory Monteith en "aan iedereen die Cory bewonderde en net zoveel van hem hield als ik, ik beloof dat we ons hier samen doorheen gaan slaan", vertelt Michele. Op dat moment houdt de actrice het niet meer droog.

Finn Hudson

Toch vervolgt ze haar speech: "Hij was heel speciaal voor mij, en ook voor de wereld, en we mogen ons gelukkig prijzen dat we zijn ongelooflijke talent en mooie glimlach hebben mogen zien, en zijn prachtig mooie hart. Of je hem nu persoonlijk kende of als Finn Hudson, Cory heeft onze harten gestolen."

Glee cast

Gelukkig staat de volledige Glee-cast achter haar wanneer ze klaar is met haar speech. Zij vangen haar op en troosten haar. Vervolgens komt er een grote foto van Cory in beeld met de tekst: 'Cory Monteith 1982-2013'.

Bekijk het emotionele filmpje hieronder:

Reageren