En gaat naar RTL 4

Leonie ter Braak vertrekt bij SBS 6

4 oktober 2022 19:13 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
De eerste transfer van dit tv-seizoen is een feit: na vijf jaar bij SBS 6 pakt presentatrice Leonie ter Braak haar biezen voor een nieuw avontuur bij RTL 4.

RTL bevestigt aan het AD dat Ter Braak de overstap heeft gemaakt en per 1 januari voor de zendergroep werkt.

NPO

De 42-jarige Leonie begon haar tv-loopbaan in 1995 en werkte in de beginjaren voor RTV Oost. In 2010 stroomde ze door naar de publieke omroep waar ze programma's presenteerde als Keuringsdienst van waarde, Hufterproef en ontbijtshow Goedemorgen Nederland. Ze stond bekend om haar scherpe blik en interesse in maatschappelijke onderwerpen. In 2017 verraste ze dan ook vriend en vijand toen ze besloot de NPO te verruilen voor Talpa.

B-categorie

Bij SBS 6 kwam ze ondanks haar uitgesproken mening nooit echt uit de verf. Ter Braak kreeg genoeg te doen, maar leek haar draai nooit echt te vinden. In het pantheon van Talpa-gezichten bleef ze mede door de komst van grote namen als Linda de Mol en Wendy van Dijk wat hangen in de B-categorie. Zo maakte ze met Wendy het jammerlijk geflopte Cupido ofzo, dook ze op in Ladies night en lanceerde ze Uit het leven gegrepen en Kinderen kopen een huis. Momenteel presenteert ze als invaller het evenmin lekker scorende HLF8

RTL 4

RTL Nederland is vanaf 1 januari de nieuwe broodheer van de presentatrice die ook nog eens een succesvolle loopbaan als actrice heeft. Welke programma's Leonie gaat maken voor de zender is nog niet bekend, wel is duidelijk dat ze voor drie jaar aan de zender verbonden blijft. 

Meer over