'Geen tijd'

Leonie ter Braak vervangen in De Tatta's: De Serie

22 februari 2024 21:03 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Na twee succesvolle bioscoopfilms gaan De Tatta's door als tv-serie. De cast keert grotendeels terug voor dit nieuwe hoofdstuk op één belangrijke naam na: Leonie ter Braak laat verstek gaan en wordt vervangen. 

Leonie ter Braak speelde samen met Leo Alkemade in de eerste twee Tatta's films Laura en Erik van Kampen, een typisch yuppenkoppel dat hun luxe villawijk moet verruilen voor een bescheiden flatje in een volksbuurt. Daar zijn ze samen met hun twee kinderen als 'tatta's', straattaal voor Nederlanders, een wat vreemde eend in de bijt.

Miljoen

Inmiddels hebben meer dan een miljoen mensen de avonturen van De Tatta's gezien. Reden genoeg om een tv-serie te maken. RTL Boulevard bezocht de set waar Leo Alkemade bevestigde dat Leonie ter Braak schittert door afwezigheid. De reden is relatief simpel: Leonie is te druk. Ze staat onder contract bij RTL Nederland, zo is ze onder meer panellist bij Doet- 'ie het of doet- 'ie het niet (foto). Ze kan de draaidagen voor de serie niet in haar schema passen.

Vervangster

Zonder Laura geen Tatta's, dus hebben de producenten een vervanger gezocht én gevonden voor Leonie. In de serie wordt de rol van moeder Laura gespeeld door Elisa Beuger, vooral bekend door haar rollen in jeugdseries als Mees Kees en De regels van Floor. Voor de camera's van Boulevard gaf Alkemade nog wel aan 'altijd een beetje verliefd' te zijn op Leonie en dat hij haar mist. 

Meer over